На подвір'ї львівської лікарні встановили скульптуру, яка символізує надію на краще (фото)

339272236_607403741295272_248872567499588227_n
Фото: Перше ТМО Львова

Навпроти лікарні Святого Пантелеймона встановили скульптуру хлопчика, який став символом віри, надії та сподівання на краще.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

«Скульптура - це реальний хлопчик, 12-річний Тимофій Чернишков. Наприкінці січня його батькові – Олександру Чернишкову – наші лікарі пересадили легені. І поки пацієнт був на операційному столі, дитина, яку батько виховує сам, стояла під дверима операційного блоку. Хлопчик чекав: ось-ось двері відчиняться та він почує, що з татом усе добре», — кажуть лікарі.

Фото: Перше ТМО Львова

Сюжет про цього хлопчика показали по телебачення. І один чоловік, який побажав залишитися невідомим, захотів зробити скульптуру. Аби назавжди зафіксувати в ній віру дитини у диво. Виконав скульптуру львівський митець, доцент кафедри монументально-декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв Олександр Гончарук.

Фото: Перше ТМО Львова

Скульптуру встановили поруч з Лікарнею Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Дитина дивиться на операційний блок і кожен, хто проходить повз - надихається його вірою і надією. Натхненник скульптурної композиції – Тимофій Чернишков разом із батьком Олександром також приїхав на відкриття монументу. Пацієнта уже виписали з лікарі. Нині вони живуть неподалік Львова. Тимофій сказав: скульптура – дуже на нього схожа. Батько ж хлопця – заледве стримував емоції. «У мене просто немає слів. Величезна вдячність всім людям, які це зробили».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: