Напередодні контрнаступу ЗСУ росіяни масово здаються у полон, ― розвідка

армія рф
Фото: Генштаб ЗСУ. Ілюстрація.

Очікування контрнаступу Сил безпеки та оборони України поглиблює ерозію морально-психологічного стану в рядах російських окупантів.

Про це повідомляють у воєнній розвідці України 7 квітня.

Там кажуть, що фіксують різке зростання кількості російських загарбників, які прагнуть здатись в полон, аби зберегти життя.  

Нагадують, що в межах українського державного проєкту «Хочу жить» у березні 2023 року зафіксували понад 3 тисячі звернень. Це вдвічі більше за попередні щомісячні показники, повідомив речник програми для здачі російських військових у полон Віталій Матвієнко.

Воєнна розвідка України також констатує активізацію здачі окупантів у полон безпосередньо на полі бою.    

«Українська контрнаступальна операція на землі ще не розпочалась, але ефект від неї вже дає результат. Вибір російського солдата під час війни геть простий: або смерть, або полон. Утім низка раптових, несподіваних,  блискавичних подій здатна все змінити», — йдеться в повідомленні ГУР.

Що ще відомо?

Напередодні міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські захисники підуть у контрнаступ за кількома напрямками. З його слів, можна очікувати контрнаступ ЗСУ у квітні-травні нинішнього року.

Про контрнаступ заговорив цього тижня й глава держави Володимир Зеленський:

«Що стосується нашого просування вперед на фронті, я не можу сказати, коли ми будемо готові до дуже конкретних речей. Але ми готуємося, щоб бути сильними на бою і деокупувати нашу землю. Важко сказати, як і коли це буде зроблено. Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з рф підготуватися до наших методів і кроків з деокупації. Але ми це зробимо, і вони повинні знати це. У них ще є час піти звідти, інакше ми їх знищимо».

Натомість інформація про час та місце планового контрнаступу Збройних сил України є закритою, заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов в етері Радіо Свобода 6 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: