У Новому Роздолі з'являться смуги для велосипедистів

велосипед
Фото: ілюстративне

У Новому Роздолі облаштують смуги руху для велосипедистів. Вони з'являться на вулицях Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса.

Про це повідомили в управлінні вуличної інфраструктури міськради.

Щодо перших трьох вулиць, то проєктна організація завершує роботу над проєктами. А рішення щодо велосмуги на вул. Стуса затвердили на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху цього тижня. Нові велосмуги з’єднають з існуючою велоінфраструктурою, збудованою в межах трамвайної колії на Сихів.

Зі слів керівника управління Павла Сирватки, велосмугу на вул. Стуса облаштують на «безтрамвайній» ділянці – від пр. Червоної Калини до Нового Львова. Її довжина складе орієнтовно 450м.  

«Велосмуга буде облаштована тільки в одну сторону – на підйом. В протилежну сторону велосипедисти їхатимуть по проїзній частині, рух автотранспорту тут не є інтенсивний, тому спільно з велоспільнотою було визначено, що виокремлювати смугу для них недоцільно», - пояснив Павло Сирватка.

Посадовець додав, що велосмугу планують облаштувати і на вул. Козельницький. Це питання розглянуть повторно на найближчому засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: