У Раді пропонують розірвати договір оренди з УПЦ МП щодо Почаївської лаври

дддд

У Верховній Раді зареєстрували проєкт звернення до уряду про розірвання з Українською православною церквою московського патріархату договір оренди щодо споруд Почаївської Успенської лаври. Документ вже підтримав гуманітарний комітет.

Про це повідомила нардепка Наталія Піпа.

Інаціатори звернення заявляють, що Почаївська Успенська лавра «є джерелом русского мира» «форпостом антиукраїнських сил та осередком міжконфесійного протистояння й розбрату».

Відомо, що до комплексу Почаївської лаври входить 18 споруд. В оренду УПЦ МП її передали у 2003 році, а договір про оренду уклали на 49 років — до 2052 року.

Довідка

Відповідний проект постанови "Про звернення Верховної Ради України до Кабінету міністрів України про розірвання з Українською православною церквою Московського патріархату договору оренди комплексів споруд Почаївської Успенської лаври" (№9179), зареєстровано ще 3 квітня Авторами проекту виступають понад 30 народних депутатів.

У проекті постанови сказано, що це має бути зроблено з метою захисту національних інтересів України, враховуючи повномасштабну агресивну війну, яку Російська Федерація розв’язала і веде проти України та українського народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: