На подвір’ї лікарні святого Пантелеймона відкрили скульптуру хлопчика, що з надією очікує

d3c9b374c1ee4ed9aa7a3b3fb745e7f5-0ac8dbdb
Фото: ЛМР

На подвір’ї лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова відтепер стоїть скульптура хлопчика, який дивиться на операційний блок і вірить, що все мине успішно. Він – символ віри, надії і сподівань на краще.

Про це пише пресслужба ЛМР.

«Скульптура – це реальний хлопчик, 12-річний Тимофій Чернишков. Наприкінці січня його батькові Олександру наші лікарі пересадили легені. І поки пацієнт був на операційному столі, дитина, яку батько виховує сам, стояла під дверима операційного блоку. Хлопчик чекав: ось-ось двері відчиняться та він почує, що з татом усе добре. Сюжет про цього хлопчика показали по телебаченні. І один чоловік, який побажав залишитися невідомим, захотів зробити скульптуру – аби назавжди зафіксувати в ній віру дитини у диво», - пояснюють у лікарні святого Пантелеймона.

Виконав скульптуру львівський митець, доцент кафедри монументально-декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв Олександр Гончарук. Її вилито з бронзи. Вага – 150 кг. 

«Наша команда працювала понад два місяці, аби виготовити цю скульптурну композицію. Ми багато спілкуватись з Тимофієм, аби передати ті емоції, які він пережив. Для нас це дуже особливий проєкт: дитина дивиться на операційний блок і кожен, хто проходить повз – надихається його вірою і надією», - каже Олександр Гончарук.

Натхненник скульптурної композиції – Тимофій Чернишков разом із батьком Олександром також приїхали на відкриття монументу. Пацієнта уже виписали з лікарі. Нині вони живуть неподалік Львова. Хлопчик каже: скульптура – дуже на нього схожа. Батько хлопця заледве стримує емоції.

«У мене просто немає слів. Величезна вдячність всім людям, які це зробили», - каже Олександр Чернишков. 

Генеральний директор Першого медоб’єднання Олег Самчук зауважує, що історія Тимофія та Олександра зворушила  абсолютно всіх.

«Це дуже складна операція – пересадка легень. Ми раді, що все пройшло добре. Зараз і пацієнт, і його син стоять тут з нами. Меценат, завдяки якому ця скульптура встановлена, є нашим добрим другом. Але він бажає залишатись неназваним. Дякуємо йому дуже за цей подарунок», - каже Олег Самчук. І додає: «Ми відкриємо цю скульптуру з побажанням, що кожна дитина дочекалася свого тата». 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: