У США прокоментували можливість переговорів росії з Україною

d7397b2-d45e421-blinken2690
Фото: З FACEBOOK U.S. DEPARTMENT OF STATE

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен вважає, що наразі переговори про припинення вогню між Україною та агресоркою росією неможливі.

Про це повідомляє німецьке видання Tagesschau, пише ТСН.

За його словами, така ідея може мати вигляд "спокусливої". Втім, насправді кремль може мати інші мотиви, аніж мир. Блінкен вважає, що російська федерація може використати припинення вогню для перегрупування своїх військ, щоби через деякий час знову наступати.

"росія має дійти до того, щоб бути готовою до конструктивних переговорів. Метою має бути справедливий і міцний мир", - наголосив держсекретар США.

Днями міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив, мовляв, кремль не проти перегорів про закінчення війни в Україні. Втім, для цього він поставив умову. За словами голови МЗС рф, під час діалогу перш за все варто враховувати позицію москви.

У Туреччині заявили: прагнуть, щоб російська агресія проти України завершилася якомога швидше. В Анкарі хочуть, щоб Україна та росія якомога швидше повернулися за стіл переговорів.

Про діалог між Києвом та москвою також заявив китайський лідер Сі Цзіньпін. Так, під час зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном виступив за відновлення діалогу між країнами задля врегулювання "української кризи". Він закликав почати їх "якнайшвидше".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: