Китайський флот під час навчань оточив Тайвань

15b-1
фото: reuters

Збройні сили КНР розпочали триденні військові навчання "Об'єднаний гострий меч" у морських акваторіях навколо острова Тайвань.

Про це у неділю, 8 квітня, повідомляє прес-служба Міністерства оборони КНР, пише Кореспондент.

Сьогоднішні навчання були спрямовані на перевірку можливості захоплення контролю над морем, повітрям та інформацією за підтримки об'єднаної бойової системи. Оперативні групи одночасно організували патрулювання навколо острова для формування позицій повного оточення та стримування острова", - йдеться у повідомленні.

Як випливає із заяви китайських військових, навчання комплексні - у них задіяні ракетні війська, всі види авіації та військово-морських сил, війська радіоелектронної розвідки та РЕБ.

"Ряд есмінців і фрегатів на великій швидкості кинулися в оточуючі води острова Тайвань, гнучко маневруючи для захоплення вигідних позицій і організуючи атаки ближнього бою, дальнє стримування, повітряні оборонні та протиракетні навчання з обстановки на місці", - розповіли про навчання в Китаї.

У Пекіні назвали маневри суворим попередженням владі Тайваню.

Влада США "уважно спостерігає" за військовими навчаннями Китаю біля острова Тайвань, повідомляє Reuters у неділю, 9 квітня.

Представник Американського інституту на Тайвані, фактично виконуючий обов'язки посольства, заявив, що США "впевнені в тому, що мають достатньо ресурсів і можливостей на регіональному рівні для забезпечення миру і стабільності".

"Як ми вже говорили, у Пекіна немає причин перетворювати цей транзит (повернення на Тайвань із США президента Цай Інв'нь – ред.) США, який відповідав давній практиці та політиці США, на щось, чим він не є, або використовувати його як привід для надмірної реакції", – додав представник.

Він наголосив, що канали зв'язку США з Китаєм залишаються відкритими, і Вашингтон постійно закликає до стриманості та незмінності статус-кво.

Нагадаємо, Китай оголосив триденні військові навчання довкола Тайваню після того, як лідерка острова відвідала США та зустрілася зі спікером Палати представників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: