Львівський мистецький центр організовує виставку про художника УПА

01-c16d8810
Фото: ЛМР

У соціальному просторі Львівського муніципального мистецького центру відбудеться виставка про діяльність Ніла Хасевича, художника Української повстанської армії (1902-1952).

Тут ви побачите репродукції і оригінали робіт, а також артефакти, які супроводжували його працю, пише пресслужба ЛМР.

«У своєму житті я втратив уже все, але як довго залишиться бодай одна краплина моєї крови, я буду битися з ворогами свого народу. Я не можу битися зброєю, але б’юся різцем і долотом. Я, каліка, б’юся в той час, коли багато сильних і здорових людей у світі навіть не вірять, що така боротьба взагалі можлива. Я хочу, щоб світ знав, що визвольна боротьба триває, що українці б’ються… Слава Україні!», ― казав Ніл Хасевич (1952 р.)

Дослідником життєпису та творчості Ніла Хасевича є художник-дизайнер Богуслав Любів. Разом з дружиною Олександрою Любів 14 жовтня 2002 року вони заснували Галерею українського військового однострою у Львові на площі Ринок, 40. Фактично всі однострої у музеї є реконструйовані та відшиті Богуславом. Також він створив форму для новітньої армії України: зокрема парадну форму для ліцею Героїв Крут та Інституту сухупутніх військ імені Сагайдачного. Богуслав Любів має звання заслуженого працівника культури України та є лауреатом премії імені Іларіона і Віри Свенціцьких.

Ця експозиція є результатом співпраці Муніципального мистецького центру та Галереї українського військового однострою.

Виставка у мистецькому центрі на вул. Стефаника, 11 розпочнеться 10 квітня (офіційне відкриття – 11 квітня о 16:00) та триватиме до кінця місяця. Після завершення гостьової експозиції у центрі, Богуслав Любів відчинить двері музею на площі Ринок, 40 для екскурсій та огляду його колекції та реконструйованих одностроїв українського війська першої половини ХХ століття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: