«Не я б’ю, верба б’є»: евакуаційний потяг у Львові зустріли з вербою

1
Фото: ЛОДА

Відео з прибуття потяга з Головного залізничного вокзалу Львова поділився начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Сьогодні, 9 квітня, коли християни східного обряду відзначають Вербну неділю, волонтери проєкту «Медико-психологічна допомога» продовжують свою роботу, зустрічаючи вимушених переселенців з евакуаційних потягів.

Сьогодні прибулих зустріли традиційно – з гілочками верби.

«Бо Вербна неділя – це Вербна неділя. Навіть зустрічаючи евакуаційні потяги, зберігаємо традиції: «Не я б‘ю, верба б‘є. За тиждень Великдень»!

Львівщина залишається єдиною областю, в яку щодня прибувають евакуаційні потяги. Сьогодні – не виняток. Волонтери Медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова уже зустріли потяг зі Запоріжжя. Приїхали 66 людей з різних областей, які змушені були покинути свої домівки через війну. Серед прибулих є люди з інвалідністю, багато жінок з маленькими дітьми.

Дякую волонтерам за всю інформаційну, психологічну та організаційну допомогу нашим співвітчизникам.

По-особливому розчулює те, що у команді наших волонтерів є багато людей, які свого часу теж змушені були стати вимушеними переселенцями. У єдності та взаємодопомозі наша сила.

Здорового та переможного року нам! І нехай всі українські сім‘ї знову будуть разом», - поділився Максим Козицький.

Відео можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/F7v9xg4 

Нагадаємо, у межах проєкту «Медико-психологічна допомога» волонтери зустрічають внутрішньо переміщених осіб з евакуаційних потягів, які прибувають на Головний залізничний вокзал Львова,  та надають їм загальну першу допомогу – інформаційну, медичну, психологічну. Пізніше проєкт масштабувався, його підтримали Львівська ОВА та міжнародні благодійні організації, що дозволило відкрити у кожному районі області консультативно-координаційні центри допомоги ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: