росія "прикриває" артилерією зниження своїх наступальних можливостей, – ISW

6200606-2e1571c-369ceb4-gettyimages-1239471663
Фото: GETTY IMAGES

російські війська використовують артилерію для компенсації своїх знижених наступальних можливостей

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Динаміка використання бойової артилерії в Україні відображає той факт, що . При цьому, українські війська більш точні у виборі цілей, але, ймовірно, теж отримують вигоду від того, що перебувають в обороні в більшості районів, адже наступальні операції зазвичай викликають підвищені потреби в артилерійських засобах.", - йдеться у звіті.

В ISW додали, що російська ракетна кампанія, спрямована на руйнування енергетичної інфраструктури України, остаточно провалилася, і росія, схоже, відмовилася від цих зусиль.

"Загарбники зосереджують свої поточні атаки на відволіканні та розосередженні українських сил, щоб завадити початку контрнаступу", - вказується у звіті.

Крім того, зазначають фахівці, Міністерство оборони росії може готувати умови для нападу під чужим прапором у Сумській області.

"Незрозуміло, якого загального ефекту кремль має намір досягти за допомогою все більш дивних та неефективних російських інформаційних операцій, у яких стверджується про українські атаки під чужими прапорами", - йдеться у звіті. 

Основні висновки ISW за 8 квітня:

  • Українські та російські джерела повідомили про зниження темпів російських наступальних операцій вздовж усієї лінії фронту 8 квітня, що підтверджує оцінку ISW про те, що загальний російський наступ наближається до кульмінації.
  • Динаміка застосування бойової артилерії в Україні відображає той факт, що російські війська використовують артилерію, щоб компенсувати свої погіршені наступальні можливості.
  • Російська ракетна кампанія, спрямована на руйнування енергетичної інфраструктури України, остаточно провалилася, і росія, схоже, відмовилася від цих зусиль.
  • кремль, ймовірно, посилює юридичні покарання за злочини, пов'язані з тероризмом… для посилення внутрішніх репресій.
  • МО росії може створювати умови для атаки під фальшивим прапором у Сумській області.
  • Російські війська провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна.
  • Російські війська продовжують здобувати успіхи навколо Бахмута, а напруженість між групою "Вагнера" та регулярними російськими військами щодо відповідальності за тактичні успіхи в Бахмуті, схоже, посилюється.
  • Російські джерела продовжували спекулювати на тему запланованого українського контрнаступу на півдні України, зокрема, висуваючи гіпотези про можливість висадки українського десанту через Каховське водосховище.
  • Українські чиновники повідомили, що 31 дитина повернулася в Україну після депортації до росії, оскільки російські чиновники продовжують обговорювати питання усиновлення українських дітей у російські сім'ї.

Раніше, у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: