Завтра Львів попрощається з Героєм Євгеном Гулевичем

1u5a8089-a0a21d48
Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Завтра, 10 квітня, Львів попрощається з Євгеном Гулевичем, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться о 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі, повідомляє пресслужба ЛМР.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічна довідка Героя

Фото: ЛМР

Євген Гулевич (21.07.1975 – 31.12.2022). Львів‘янин.

Навчався у Калуському ліцеї №2 Калуської міської ради Івано-Франківської області.

Здобував освіту на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2005 році закінчив магістерську програму з культурології у цьому ж університеті.

Розпочав професійний шлях журналістом у виданнях «Експрес» та «Пост-Поступ». Згодом був науковим співробітником, а пізніше очолив Центр гуманітарних досліджень ЛНУ імені І. Франка. Займався художнім та науковим перекладом, редагуванням, культурологією, громадськими мистецько-дослідницькими практиками та ініціативами. Засновник та співавтор низки важливих культурних та видавничих проєктів.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Євгена Гулевича залишився брат.

Читайте також: Головне за добу на Львівщині: Вшанування Захисників та «швидкі» для бійців під Бахмутом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: