росіяни знищили ще один квартал у Маріуполі

image-14
Скриншот із відео Маріупольської міськради

російсько-окупаційні війська ліквідували квартал Азов'є, 4, що у тимчасово захопленому ними Маріуполі на Донеччині.

Про це повідомили у мерії 10 квітня.

Там кажуть, що у цьому будинкові мешкали сотні людей. Його спочатку зруйнували російськими обстрілами, а тепер вирішили прибрати екскаваторами.

«На мапі окупованого Маріуполя з'являються «сірі зони», які «звільнили» від життя. Замість дитячого сміху, який там лунав — смертельна тиша», — йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, окупанти зносять будинки в історичному центрі Маріуполя.

Що відбувається у Маріуполі?

Напередодні у тимчасово окупованому місті росіяни розпочали відкриту мобілізацію. В один з навчальних закладів міста надійшло мобілізаційне розпорядження. Тепер чоловіків, які працюють викладачами та першими отримали російський паспорт, відправлять в окопи.

«До цього трьох працівників комунального підприємства окупантів «Автодор» також було мобілізовано та відправлено вмирати за «асвабадителей». Такі випадки не поодинокі. Скоро це стане новою нормою», — коментують у мерії.

Також раніше повідомлялось, що російські окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь, вже третій день до міста надходять засоби ППО. А рф перекинула під місто щойно мобілізованих.

Як там живуть люди?

У окупованому Маріуполі лікарні переповнені. Людей відмовляються госпіталізувати. А морги не встигають забирати тіла померлих. У мерії кажуть, що під час повномасштабного російського вторгнення загинули близько 22 тисяч маріупольців, однак ці цифри можуть бути вищими. Нещодавно були знайдені нові масовані поховання цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: