У Львові відкрили фотовиставку «Історії з окупованого Криму»

нене

Фотороботи належать українським репортерам, які після початку окупації працювали в Криму та висвітлювали тему порушення прав людини.

22 фотографії українських репортерів Аліни Смутко, Тараса Ібрагімова та Альони Савчук — це унікальна хроніка життя незаконно анексованого Росією півострова та документальне свідоцтво репресій по відношенню до українських громадян, зокрема до представників кримськотатарського народу. Ці фото показали в понеділок, 10 квітня у Львові.

«Ці знімки — невелика частина усіх тих історій з окупації, які нам пощастило побачити, почути й передати в ефір. Про людей, які залишилися вдома, попри залякування та погрози, арешти й суди, катування і приниження гідності з боку (про)російських силовиків. Це історії про зруйновані долі сотень сімей, вигаданий тероризм, переслідування за національність, віру і позицію. Але також вони — про любов до своєї землі та свого народу, солідарність і взаємопідтримку, віру в перемогу правди й добра», — зазначила Савчук, одна з авторок фотовиставки

Презентовані світлини були зроблені з 2014 по 2019 рік, доки автори ще могли їздити до Криму. Російська окупаційна адміністрація ввела для них заборону відвідувати півострів на строк від 10 до 35 років.

Львів став шостим містом, де була презентована фотовиставка «Історії з окупованого Криму».  Раніше вона відбулася у Хмельницькому, Кропивницькому, Чернівцях, Дніпрі та Луцьку. У Львові виставка буде відкрита до 20 квітня. Крім того, цю виставку презентують 12 квітня у Празі, Чехія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: