З російського полону повернули 100 українських захисників та захисниць (фото, відео)

photo_5305687501953943484_y
Фото: Андрій Єрмак/Telegram

Україна провела черговий обмін військовополоненими із рф, повідомив керівник Офісу президента України 10 квітня.

Він зазначив, що додому повернули військових, моряків, прикордонників та нацгвардійців.

Серед них є оборонці Маріуполя, «Азовсталі», Гостомеля. «Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу», — зазначив Єрмак.


Він сказав, що це був непростий обмін: «Наші - вдома. І ми повернемо всіх. Бо люди - головна цінність України».

За результатами чергового обміну військовополоненими додому повертаються 80 Захисників та 20 Захисниць. Серед них дев’ятеро – офіцери, решта – представники рядового та сержантського складу, уточнили у Координаційному штабі з питань поводження із військовополоненими.

Вдалося визволити 24 нацгвардійців, 22 прикордонника, 22 представника Військово-морських сил, 21 військовослужбовця Збройних сил України та 11 тероборонців.

«Визволені Захисники та Захисниці брали участь у боях на херсонському, харківському, донецькому, київському, запорізькому та сумському напрямках. Серед наших героїв – оборонці Маріуполя, Бахмута та Гостомеля, а також захисники Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС», —  йдеться в повідомленні.

Майже половина зі звільнених полонених мають важкі поранення, хвороби або зазнали катувань. Наймолодшому з визволених Оборонців 19 років, кажуть у Штабі.

Обмін полоненими

Нагадаємо, 23 листопада із російського полону звільнили 35 українських захисників та одного цивільний, у якого ампутована нога. Вони провели у полоні вісім місяців.

А наступного дня звільнили пів сотні захисників, серед яких - бійці зі Зміїного.

Першого грудня із ворожого полону Україна повернула ще 50 захисників, серед яких - воїни, які були в Оленівці.

Натомість 29 червня між Україною та рф відбувся найбільший за час повномашстабного російського вторгнення обмін військовополоненими. Додому повернулися 144 українських захиснкии, серед яких 95 оборонців «Азовсталі».

Від початку повномашстабного вторгнення рф в Україну вдалось звільнили з полону майже 2 тисячі людей. Ідеться як про військових, так і про цивільних, заявили на початку березня у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: