Трамп повернеться до Нью-Йорка

аирівтдл

Республіканець свідчитиме у справі про свої бізнес-махінації.

Про це повідомляє The New York Post.

Колишній президент США Дональд Трамп у четвер повернеться в Нью-Йорк. Цього разу він даватиме свідчення у цивільній справі, де він, троє його дітей та компанія Trump Organization звинувачуються в організації шахрайської схеми, пов’язаної з завищенням вартості активів для отримання кредитів на кращих умовах.

Прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс, яка подала позов, вимагає оштрафувати усіх фігурантів разом на 250 мільйонів доларів.

Дональд Трамп усе заперечує.

Розгляд справи запланований на 2 жовтня 2023 року. Суддя суду Нью-Йорку Артур Енґорон відхилив неодноразові спроби адвокатів Трампа перенести цю дату.

Довідка

Трамп уже давав свідчення у зв'язку з цією справою в серпні 2022 року – ще до того, як був поданий позов. Тоді він понад 400 разів послався на право П'ятої поправки Конституції США, яка дозволяє не свідчити проти себе.

Що передувало

4 квітня Трампа звинуватили у створенні схеми, в межах якої він платив за мовчання або приховування історій, що могли б нашкодити його репутації та, як вважає прокуратура, вплинути на результати виборів президента США 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: