Засудили трьох інформаторів з Донеччини

НОНОН

Їх звинуватили у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування ЗСУ.

Про це повідомляє СБУ.

Прокурори довели, що у серпні 2022 року мешканка м. Білозерська через «Telegram» і «Viber» надсилала на номери російських мобільних операторів дані. Вони стосувалися розташування й переміщення військовослужбовців ЗСУ як на території міста, так і Бахмутського району.

Інший інформатор як адміністратор групи прихильників «руського миру» в «Telegram» почав співпрацювати з представником держави-агресора у січні 2023 року. Чоловік неодноразово надсилав на російський мобільний номер інформацію про розташування особового складу та військової техніки українських захисників у м. Краматорську.

Ще один фігурант – мешканець м. Покровська у червні-липні 2022 року також телефоном передавав представнику НЗФ «ДНР» скріншоти Google Maps. На мапах позначав місця дислокації й напрямки переміщення підрозділів ЗСУ у своєму місті, а також Селидовому, Мирнограді та у Покровському районі. Після цього робив скріншоти, відправляв їх через «Telegram» та надсилав текстові і голосові повідомлення. Через певний час він перевіряв на місцевості, чи актуальні передані ним дані. У разі зміни обстановки, повідомляв про це окупантам.

Їм призначено покарання - 5 років, 3 місяців та 8 років 3 місяців позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: