Жив у підвалі пів року: ще з одного села на Донеччині вивезли останню дитину

6437bdc39efa9055316777

Із Максимільянівки — села, що у Донецькій області — вдалось евакуювати 12-річного підлітка. Дитина була останньою у населеному пункті. Хлопчик майже пів року прожив у підвалі.

Про це повідомили у Національній поліції України 13 квітня.

Там додають також, що в регіоні триває операція із порятунку дітей із найнебезпечніших населених пунктів. Із Красногорівки врятували п'ятьох неповнолітніх.

«Ситуація в Красногорівці та навколишніх селах стає дедалі напруженішою, збільшилась кількість ворожих обстрілів. Проте лише одиниці з місцевих мешканців погоджуються на евакуацію. За один день з Мар’їнської громади «Білі янголи» евакуювали 14 людей, з них шестеро дітей», — розповіли поліцейські.

Будинок 12-річного Івана в Максимільянівці пошкоджений обстрілами та непридатний до проживання, тому сім’я з осені минулого року жила в підвалі. Всі друзі та однокласники хлопчика вже виїхали з села. Другом для Івана став «Білий янгол» Василь Піпа, на якого хлопчик хоче бути схожим.

З Красногорівки група «Білий Янгол» здійснила евакуацію трьох родин, в яких виховується п’ятеро малолітніх дітей. Батьки малечі не хотіли евакуюватися, але погодилися на це заради дітей. Проте не всі дорослі усвідомлюють небезпеку для малечі. У Красногорівці залишається ще 42 дитини, батьки яких відкладають виїзд.

Звернутися про евакуацію з Мар’їнської громади можна до групи «Білий Янгол» за телефоном - 066-56-10-102.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: