Ймовірно, ЗСУ випробовує нові види озброєння у тимчасово окупованому Криму, — РНБО

данілов
Олексій Данілов. Фото ілюстративне: РБК-Україна

Вибухи у тимчасово окупованому Криму, схоже, можуть бути пов'язані із випробувань нових сучасних видів озброєння ЗСУ.

Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов у етері телемарафону 14 квітня.

Він нагадав, що Крим — це українська територія, тому ЗСУ можуть випробовувати вітчизняну зброю на території півострова.

«Повірте, якщо є випробування того чи іншого озброєння, то вони відбуваються на нашій території. Ще раз наголошую, Крим — це наша територія. Може, там проходили саме в такий день випробування нових сучасних видів озброєння. Я цього не виключаю», — каже Данілов.

Секретар РНБО додав, що фортифікаційні споруди, які окупанти облаштовують на пляжах, «точно не врятують» російські війська.

Також у Twitter Данілов зазначив, що Україна випробовуватиме в Криму будь-яку не заборонену міжнародним правом зброю, яка допоможе звільнити українські території.

Що ще відомо?

У тимчасово окупованому Криму, ймовірно, активізувався проукраїнський рух. Це свідчить про високий моральний дух патріотично налаштованих кримчан.

На півострові росіяни створили оборонне угрупування та готуються до оборонних дій, заявили у воєнній розвідці України 17 березня.

Україна змінить стратегію майбутньої деокупації Криму, заявив напередодні секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

Перед тим у ГУР МОУ розповідали, що ЗСУ вже готуються до деокупації українського Криму.

У тимчасово окупованому Криму змінюється ставлення до рф. Воєнна розвідка України ретельно стежить за динамікою настроїв населення.

«Після відновлення територіальної цілісності України в Криму буде реалізовано комплекс необхідних програм для відновлення там нормального і безпечного життя. Кримський півострів знову стане популярним українським курортом», — сказав представник відомства Вадим Скібіцький в інтерв'ю «АрміяInform»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: