Полтавського міського голову звільнили із займаної посади за вироком суду

ждо

Виконавчий комітет Полтавської міської ради звільнив з посади міського голови Олександра Мамая, якого Вищий антикорупційний суд визнав винуватим у заволодінні коштами.

Про це повідомляє САП.

12 квітня 2023 року виконавчий комітет Полтавської міської ради звільнив Мамая з посади та видав йому трудову книжку з відповідним записом, відповідно до вимог законодавства.

Напередодні, 4 квітня 2023 року набрав законної сили вирок ВАКС від 02.03.2023, яким Полтавського міського голову О. Мамая визнано винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Як встановив суд, мер Полтави Олександр Мамай у змові з директоркою комунальної організації «Інститут розвитку міста» Тетяною Татаріною та бухгалтеркою підприємства Оксаною Шпіньовою влаштували на роботу в підприємство Ольгу Кубай та Валентину Кропивну. Фактично вони не виконували ніякої роботу на підприємстві, а прибирали та готували їжу за місцями проживання мера Полтави Олександра Мамая та матері його дітей Олени Кнуренко, тобто були домогосподарками. За це вони отримували заробітну плату від КО «Інститут розвитку міста», а до табелів обліку використання робочого часу вносилися недостовірні відомості. Таким чином, місцевому бюджету було завдано збитків у сумі 571 862 грн, які були виплачені як зарплатня Кубай та Кропивні.

Громадсько-політична діяльність Олександра Мамая

За результатами місцевих виборів в Україні 31 жовтня 2010 року, балотуючись від Полтавської міської партійної організації Політичної партії «Совість України», здобув переконливу перемогу (61,64 % виборців) і обраний полтавським міським головою.

У 2015 році обраний Полтавським міським головою, балотувався від партії «Совість України». За нього проголосували 53390 виборців (62,56%).

14 вересня 2018 року Полтавська міська рада висловила Олександру Мамаю недовіру та позбавила його повноважень.

У 2019 році став довіреною особою кандидата на посаду Президента України Юрія Бойка на 144 виборчому окрузі Полтава.

У 2019 році брав участь у виборах до Верховної ради України на виборчому округу №144 як самовисуванець. набрав 17.09% голосів.

В 2020 році міський голова Олександр Мамай переміг - він отримав підтримку 54% голосів виборців. Він переміг тим самим Сергія Іващенка, за котрого проголосували 47,19% виборців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: