Xiaomi стверджує, що не підтримує воєнних дій в Україні

montage_sanctions_russia_1536x864_2_bbbb4cb7e0
фото: НАЗК

Компанія відповіла на звинувачення НАЗК щодо причетності до спонсорування війни. Напередодні українське агенство внесло Xiaomi до відповідного списку підприємств.

Про це йдеться в заяві Xiaomi  на офіційному сайті та в її соцмережах:

«Ми категорично відкидаємо звинувачення НАЗК щодо того, що ми є «міжнародним спонсором війни». Ми не підтримуємо жодні воєнні дії. Ми повністю підтримуємо мир у всьому світі».

Що передувало

Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило внести китайську компанію Xiaomi Corporation до списку міжнародних спонсорів війни. Зазначено, що компанія не просто продовжила свою роботу в росії після повномасштабного вторгнення, але і досі залишається лідером з продажу смартфонів у державі-терористі.

Відомо, що з 2018 року і до сьогодні китайська компанія є лідером з продажу в рф. Вона має велику мережу офіційних магазинів на території країни-агресора. Тим паче, після повномасштабного вторгнення Xiaomi збільшила свої поставки в Росію на 39% у третьому кварталі 2022 року.

«Зараз компанія активно відновлює набір персоналу у свої російські офіси і оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів. Це прямо свідчить про те, що Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію Росії проти України», – інформує НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: