«Електронні повістки» у росії поки не означають великої хвилі примусової мобілізації, - британська розвідка

1669362810-8540
Фото: t.me/modmilby

Британська розвідка вважає, що незабаром у рф спробують робити акцент на залучення до лав армії добровольців, а запуск "електронних повісток" – скоріше захід на перспективу, аби в умовах тривалої війни спростити поповнення особового складу

11 квітня 2023 року Держдума росії прийняла закон про створення єдиного реєстру осіб, придатних до військової служби, повідомляє міністерство оборони (МО) Великої Британії у Twitter.

Основною метою прийняття цього закону є те, що в майбутньому влада зможе вручати документи про призов в електронному вигляді, а не листами, таким чином, усунувши перешкоду, яка раніше дозволяла деяким чоловікам ухилятися від призову.

"Оскільки дані про призов військовозобов'язаних тепер пов’язані з іншими державними онлайн-сервісами, цілком ймовірно, що влада каратиме тих, хто ухиляється від призову, автоматично обмежуючи право на працевлаштування та обмеження на поїздки за кордон" - йдеться у звіті.

Також повідомляється, що закон набуде чинності вже цього року, однак поки це не вказує на нову велику хвилю примусової мобілізації.

Британці повідомляють, що наразі росія надає перевагу залученню додаткових добровольців. Проте ці зміни, швидше за все, є частиною довгострокового підходу, оскільки Росія очікує тривалого військового конфлікту з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: