Головні події за добу на Львівщині

Untitled
Фото: ЛОДА

Для забезпечення правопорядку під час Великодніх свят у Львівській області залучать понад 20 тисяч правоохоронців

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, з областей, де тривають активні бойові дії, евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 69 людей. Також до Перемишля з нашої області вирушили 1591 ВПО. 

Викуп нерухомого майна для будівництва Північної об’їзної дороги Львова завершили. Напередодні, 14 квітня, викупили останні дві земельні ділянки, щодо яких можна було здійснити правочини. Залишилися ще дві. Їхнє відчуження для суспільних потреб відбудеться у судовому порядку.

Об’їзна дорога пролягатиме вздовж сіл Бірки, Завадів, Зашків, Гряда і до Малих Підлісок. Ця автомобільна дорога дозволить розвантажити Південний обхід Львова.

Будівництво Північної об’їзної дороги Львова – це один з наймасштабніших інфраструктурних проєктів у Львівській області. Роботи здійснюватимуть за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на умовах співфінансування. Проєкт відповідає найвищим соціальним, безпековим та екологічним стандартам.

У Червоноградському районі почали ремонт моста на автомобільній дорозі Рава-Руська – Гайок. Йдеться про міст у селі Реклинець. Нагадаю, впродовж 2020-2021 років дорожнє покриття автомобільної дороги Рава-Руська – Гайок, яка має важливе логістичне значення, відремонтували по всій протяжності. Цьогоріч планують капітально відремонтувати мостовий перехід. На ньому також влаштують бар'єрне огородження та встановлять дорожні знаки. Через ремонт зараз цей міст закритий для вантажних автомобілів.

На Яворівщині триває ремонт автомобільної дороги Черчик – Оселя – Дернаки. Цьогоріч дорожники запланували влаштувати понад 3 км нового асфальтобетонного покриття. Минулого року підрядна організація відремонтувала 1,5 км цього автошляху. Ремонт здійснюють за співфінансування з місцевого бюджету Яворівської територіальної громади.

Аграрії Львівщини отримали перші виплати за грантами на сади у 2023 році.  За програмою «Свій сад» шість учасників отримали приблизно 22 млн грн грантової підтримки. Це кошти, які підуть на розвиток ягідництва, зокрема вирощування лохини, малини та суниці, а також на розвиток садівництва, а саме вирощування фундука. Завдяки профінансованим грантам площа насаджень зросте майже на 105 га. Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку, створять близько 30 постійних робочих місць. Більше про те, як можна податися на програму: https://bit.ly/3A0i9oN

Окрім цього, тепер у Миколаєві Львівської області можна здійснити перереєстрацію  транспортних засобів. Така послуга доступна у ЦНАПі Миколаївської міської ради.

Громади нашої області можуть взяти участь у програмі транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027. Заявки почнуть приймати у травні. Цього року прийматимуть заявки лише за двома напрямами – «Довкілля» та «Здоров’я». Докладніше: https://bit.ly/3L0HQMd

«Окремо дякую тим людям у нашій області, які знайшли час, щоб провідати перед Великоднем воїнів, які перебувають на лікуванні. Дякую тим, хто передав на передову частинку свята, а ще машини, запчастини, безпілотники та інші речі, на які подали запити наші захисники і захисниці. Дякую тим, хто поділився гостинцями з людьми, які втратили все і зараз тимчасово проживають у нашій області. Отримав десятки повідомлень про це. Впевнений, у нашій області тисячі таких жителів зі щирими серцями. Дякую вам. Ви змінюєте Львівщину на краще», – підкреслив очільник Львівщини. 

До слова, для забезпечення правопорядку під час Великодніх свят у Львівській області залучать понад 20 тисяч правоохоронців. Поліцейські різних підрозділів, нацгвардійці, рятувальники та представники ДФТГ будуть нести службу у святкові дні, у тому числі біля церков. Ви також можете їм допомогти: не ходіть по вулиці під час комендантської години; не ігноруйте сигналів про повітряну тривогу; бачите щось підозріле – телефонуйте на лінію 102.

Нагадаємо, що у Львівському районі на пожежі виявлено тіло людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: