На Львівщині відкрили центр протезування та реабілітації Superhumans

41
Фото: Фейсбук Козицького

У Львівській області запрацював Всеукраїнський центр з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки для людей, які постраждали внаслідок воєнних дій росії.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у Фейсбук.

"Заснували Superhumans Center на базі одного з медзакладів нашої області, де лікують захисників і захисниць України. Усі технології, методи лікування та обладнання – найновіші у світі. Усі послуги для тих, хто постраждав через напад poсiї, – безкоштовні" - написав він.

За словами Козицького, у центрі працюватимуть найкращі фахівці України, регулярно консультуватимуть їх іноземні світочі медицини. За рік у Superhumans Center зможуть прийняти до трьох тисяч пацієнтів.

14 квітня відбулось відкриття першої частини клініки. Уже працюють: лабораторія, де виготовляють та збирають протези; реабілітаційний басейн; перша частина департаменту фізичної реабілітації; психологічна підтримка; музей протезів.

"Один з амбасадорів клініки, – американський бізнесмен Говард Баффет, під час відкриття Superhumans Center особисто передав чек на 1 мільйон доларів на протези нашим суперлюдям. Дякую панові Баффету! Дякую усім зірковим амбасадорам проєкту – це дуже цінно, що ви ставите на перше місце Людей" - написав Козицький.

На відкриття національного медичного центру Superhumans Center завітала перша леді України, членкиня Наглядової ради Superhumans, Олена Зеленська.

«Supehumans — це вже не просто ім’я проєкту. Це, як на мене, виражений одним словом суспільний договір. Філософія, гідна не тільки клініки, а й країни. Супергерої замість жертв. Суперсила замість обмежених можливостей. Ми хочемо побудувати не тільки суперклініку, а суперкраїну для українців. Бо всі вони — суперлюди», – резюмувала Олена Зеленська.

Побував на відкритті національного медичного центру Superhumans Center і Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

"В лабораторії власними силами вироблятимуть та збиратимуть протези. Відділення реабілітації має великий басейн та мультифункціональні засоби для фізичної терапії" - повідомив міністр.

"Superhumans Center - національний медичний центр світового рівня. Тут безкоштовно надається спеціалізована допомога пораненим на війні українцям. Передбачається забезпечити такі напрями як протезування, реабілітація, лікування ПТСР і реконструктивна хірургія. Пацієнти можуть розраховувати на допомогу найкращих протезистів, реабілітологів, вузьких спеціалістів зі всього світу, що стало можливим завдяки підтримці благодійників, світових компаній та всіх небайдужих. В теперішніх реаліях України, реаліях повномасштабної війни, це надважливо. Багато людей зазнають поранень, втрачають кінцівки, а з ними і своє звичне життя. Наше завдання - допомогти їм в це життя повернутися, адаптуватися до нових реалії і зробити все можливе, аби вони могли жити повноцінно і фізично, і психологічно" - написав Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: