Британська розвідка вказала на чергове свідчення "міжусобної боротьби" в рф через війну

680_633d67ebddc14
Фото: facebook.com/mod.mil.rus

До участі у війні в Україні знову повернувся російський генерал-полковник, командувач повітряно-десантними військами миайло теплінський, якого на початку року з цієї посади звільнив начальник Генерального штабу збройних сил росії валерій герасимов

Про це йдеться в недільному огляді розвідувального співтовариства Міністерства оборони Великої Британії.

Так, генерал-полковник михайло теплінський, командувач Корпусом повітряно-десантних військ росії (ВДВ), швидше за все, повернувся до головної ролі в Україні. Раніше він був звільнений з театру в січні 2023 року.

Британці припускають, що теплінський, мабуть, один із небагатьох високопоставлених російських генералів, який користується широкою повагою серед рядового складу. Його бурхлива кар’єра свідчить про сильну напругу між фракціями в російському Генштабі щодо військового підходу росії в Україні.

За даними розвідки, навряд чи компетенція теплінського обмежуватиметься підрозділами ВДВ, але він, швидше за все, сприятиме традиційній ролі корпусу як елітної сили.

Останніми днями ВДВ відновили ключову місію в битві за Бахмут і, ймовірно, розпочали нову інтеграцію з термобаричними ракетними установками ТОС-1А в секторі Кремінна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: