Кадиров відмовився зустрічатися із чеченцями, яких повернули з полону в Україні

0f8d7a7-756470852301715--1-
Фото: ТАСС

Глава чечні рамзан кадиров звинуватив своїх вояків за те, що вони потрапили в український полон, і не поїхав до них на зустріч після обміну полоненими

Глава чечні рамзан кадиров повідомив 15 квітня у Telegram, що у грозний прибули громадяни Чечні, яких звільнили в межах обміну полоненими з Україною.

"У грозний сьогодні повернулося з українського полону п'ятеро чеченських бійців. [...] Я вважаю, що в чеченського воїна не має бути жодних причин опинитися в полоні. Виправдання можуть бути різними, але хоч би що там було, воїн має довести, що в нього не було іншого виходу. І довести це потрібно, повернувшись на передову. Тому я не зустрівся з тими, хто повернувся", – написав він.

За словами глави чечні, це "питання честі" всього полку. Мовляв, "нехай доведуть, що вони не уникали бою, не боялися зустрітися з ворогом і не шукали можливості скласти зброю й урятуватися від куль".

кадиров водночас наголосив, що "полон – не злочин", і взяв на себе частину провини, "що вони виявилися недостатньо підготовленими" до ситуації з дефіцитом боєкомплекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: