Мешканці містечка на Сихові посвятили паски й зібрались за святковим сніданком

photo_5323572630537750426_y
Фото: ЛМР

Для українців, які змушені були залишити свої домівки через війну і зараз мешкають у міських прихистках, організували Великодній почастунок.

Зранку мешканці містечка на Сихові посвятили паски та інші великодні страви й зібралися за святковим сніданком, повідомляє пресслужба ЛМР. Усі весело смакували наїдки, молились за перемогу України і возвеличували Воскресіння Христа.

«Сьогодні у Львові за одним столом збираються дорослі та діти з Харківщини, Донеччини, Луганщини, з Херсонщини та Запоріжжя. Усіх в одну велику родину об'єднала війна, але жоден ворог не може забрати право на життя, на духовність і на близькість з Богом», - наголошує координатор модульних містечок у Львові Володимир Головатий.  

Радість свята з мешканцями розділила дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова, представники міської влади та духовенство.

Фото: ЛМР

Святкову трапезу підготувало Салезіянське Згромадження УГКЦ, у співпраці з міським управлінням соціального захисту. Також додатково кожна родина отримала ще й пакунок, у якому – ковбаса, шинка, яйця та хрін. Паски родинам, які мешкають тут, а також у прихистках на вул. Кривоноса та вул. Тернопільській, передали напередодні, у суботу.

Нагадаємо, сьогодні також у приміщення Українського католицького університету організували Великодній сніданок для 200 потребуючих людей. Також Великодній сніданок організували у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб, що на Кирилівській: великодні страви куштували близько півсотні людей, які не мають домівки. Традиція організовувати Великодні та Різдвяні святкові частування для потребуючих людей у Львові триває вже понад 15 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: