Міністри охорони здоров‘я України та Франції відвідали Львівський перинатальний центр

Untitled
Фото: ЛОДА

За час роботи відділення неонатального скринінгу для новонароджених тут виходили 584 дитини

Нещодавно очільник Львівської ОВА разом з міністрами охорони здоров‘я України та Франції відвідали Львівський обласний клінічний перинатальний центр, пише пресслужба ЛОДА. Віктор Ляшко відзначив успіхи колективу, зокрема у виходжуванні передчасно народжених дітей.

З осені у Регіональному центрі неонатального скринінгу для новонароджених, який працює на базі перинатального центру, провели 868 тисяч досліджень у 28 тисячах зразків сухих плям крові новонароджених та 3203 повторних досліджень. Зафіксували 29 підтверджених позитивних результатів. 

Нагадаємо, центр проводить дослідження на 21 генетичну патологію новонароджених. Працює він для 7 областей України. Таке обстеження допомагає вчасно зреагувати на можливі відхилення від нормальних показників аналізу крові дитини, виявити патології та ще на доклінічній стадії застосувати протокольну терапію і корекцію. 

Завдяки контрактуванню з НСЗУ розширений неонатальний скринінг, який раніше пропонували лише у приватних пологових, тут безкоштовний для усіх новонароджених. 

За час роботи профільного відділення тут уже виходили 584 дитини. Найменше немовля важило 580 грамів. Понад 1100 жінок, які змушені були покинути рідні області, змогли стати мамами завдяки піклуванню та професіоналізму персоналу Львівського обласного клінічного перинатального центру. 

Тут також працює сучасний високотехнологічний банк грудного молока. Цьогоріч в центрі відкрили відділення допоміжних репродуктивних технологій. Зараз розробляють проєкт будівництва нового корпусу дитячої лікарні. 

«Дякую міністрам за підтримку та схвальні відгуки. Дякую команді на чолі з Марією Малачинською за те, що даруєте українським сім‘ям надію і впевненість. Дякую, що турбуєтесь про найдорожчих», – підкреслив очільник Львівщини. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: