У ДСНС розповіли про ситуацію з паводком в Україні

mceu-8215227441681626157954
Фото: ДСНС

Досі триває підвищення рівня води у річках Дніпро, Десна, Сейм, Прип'ять, Горинь та Західний Буг на території восьми областей.

Станом на 9:00 16 квітня за інформацією Гідрометеорологічного центру спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.На даний час гідрологічна ситуація контрольована. 

Залишаються підтоплені  916 дворогосподарств (городи, подвір’я) та підтоплено 225 будинків, з них 187 дачних. У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено 10 тис. 747 га сільгоспугідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1.

Рятувальниками з початку робіт:
- підвезено для потреб постраждалого населення 24,1 тонни питної води та 260 кг продуктів харчування;
- перевезено через водні перешкоди  1 тис. 344 особи, евакуйовано 22 громадян;
- відкачано 10 тис. 570 м куб. води з 79 домогосподарств.

Для моніторингу та координації дій у Київській та Чернігівській областях задіяно мобільні оперативні групи ДСНС, якими здійснюється повітряна розвідка підтоплених територій із застосуванням БПЛА.

У Чернігівську область додатково направлено 5 болотоходів «Богун» та залучено 10 плавзасобів. Всього для надання допомоги населенню від ДСНС залучалося понад 394 особи та 148 од. техніки.

Гідрологічна ситуація перебуває на посиленому контролі ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: