Паводок в Україні: яка ситуація в регіонах

photo_5325518688809503191_y

На даний час гідрологічна ситуація контрольована. Залишаються підтоплені 1 379 домогосподарства в 6 областях.

Про це повідомляє ДСНС України.

За даними надзвичайників, наразі постерігається зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі країни. Наразі затоплених дворогосподарств найбільше у Чернігівській області – 474. У Черкаській – 182, Дніпропетровській – 83, Полтавській – 107, Київській – 210 та Кіровоградській - 323.

Внаслідок паводків порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів. З них 29 на Чернігівщині та 1 на Київщині.

Українські військові звели понтонну переправу в Іванкові на Київщині, заявив командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Тривалі опади спричинили повінь у частині Київської області. Через руйнування дамби місцевого ставка в Іванкові підтоплена тимчасова переправа. Але, незважаючи на природні перешкоди, в підрозділах Угрупування військ, що боронять Північний напрямок, є достатньо сил та засобів для їх подолання у найкоротші терміни», — повідомив Наєв.

За даними рятувальників, 17-18 квітня триватиме затоплення заплавних територій у ряді прирічкових населених пунктів на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Можливе початкове затоплення заплавних ділянок вздовж Каховського водосховища у ряді прирічкових населених пунктів у Запорізькій області.

Наприкінці минулого тижня річка Дніпро в Києві вийшла з берегів. У столиці через підвищення рівня води у Дніпрі підтопило деякі райони. Вода заповнила прибережні зони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: