Словаччина призупинить імпорт зерна з України, – ЗМІ

длд

Напередодні таке ж рішення прийняли Польща та Угорщина.

Про повідомляє The Guardian.

Ще одна країна призупиняє імпорт українського зерна.

«Словаччина тимчасово припинить імпорт зерна та інших окремих продуктів з України, заявив у понеділок представник уряду», – йдеться у повідомленні.

Також, днями уряди Польщі та Угорщини ухвалили рішення тимчасово заборонити імпорт зерна та низки інших продовольчих товарів з України з метою захисту власного сільськогосподарського сектору.

Нагадаємо, у Європейській комісії засудили ці рішення двох країн. Зокрема, було наголошено, що торгова політика є виключною компетенцією ЄС, і тому односторонні дії неприйнятні.

Довідка

Всі тарифи та квоти на ввезення українського зерна в ЄС були скасовані для полегшення доставки його в інші регіони світу в умовах російської блокади українських портів.

Однак у сусідніх з Україною країнах, зокрема в Польщі, фермери почали скаржитися на те, що значна частина зерна осідає на внутрішньому ринку, що призводить до демпінгу цін та неможливості реалізувати власне зерно.

На початку квітня в Польщі почалися масові протести, що призвело до відставки 5 квітня міністра сільського господарства Польщі Генріка Ковальчика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: