Український ілюстратор відмовився отримувати премію миру в один день із росіянкою

бю

Художник та ілюстратор Сергій Майдуков відмовився отримувати спеціальну відзнаку премії миру імені Еріха Марії Ремарка 2023 разом із російською письменницею.

Про це він повідомив у листі комітету премії.

російська письменниця, яка стала лауреаткою, отримає премію 22 червня в день 125-річчя Ремарка. Сергій Майдуков спочатку заявив, що не буде отримувати нагороду з нею в один день, а пізніше відмовився зовсім.

«Для мене стало несподіванкою, що мене обрали, я отримав листа десь місяць тому. Спершу сказав, що іншим разом приїду, в подальшому листуванні написав, що не приїду зовсім. Гроші хочу більшою частиною покласти в монобанк, де збираю на авто для ЗСУ», - зазначив він

За словами голови журі премії Сузанни Менцель-Рідль, цьогорічна премія миру імені Ремарка мала трактуватися як так званий «знак надії на примирення».

 «Останнім словом має бути мова людства, яка також об’єднує людей ворогуючих держав. Війна не повинна заглушити мову літератури та мистецтва», - сказала вона.

Також, віце-голова журі Катаріна Пьоттер повідомила, що вони сподівалися запросити письменника з росії та художника з України до Оснабрюка, щоб «відзначити їх премією миру імені Ремарка та спеціальною премією».

Довідка

Премію миру імені Еріха Марії Ремарка вручає німецьке місто Оснабрюк що два роки, починаючи з 1991.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: