Державний архів у Львові отримав спеціальні матеріали для реставрації документів

image-35
Фото: держархів Львова

Благодійники передали Державному архівові Львівської області спеціальні матеріали для реставрації та зберігання документів: японський реставраційний папір, що має високу якість і витривалість, а також спеціальний реставраційний клей, який отриманий з пшеничного та рисового крохмалю високої якості.

Про це повідомили у пресслужбі установи.

Після отримання нових матеріалів обласний держархів продовжив роботу над реставрацією документів, що зберігаються у фондосховищах.

«Основний масив архівних джерел мають паперову основу, яка потребує відповідного догляду та підтримки фізичного стану документа. В обласному архіві зберігаються матеріали також і на кальковій основі, яка є більш чутливою до пошкоджень та потребує особливої реставраційної техніки. Саме тому надані матеріали: японський реставраційний папір, спеціальний пшеничний та рисовий крохмалі високого ступеня очищення для отримання реставраційного клею є важливими складниками для відновлення та подальшого якісного зберігання архівних документів», — йдеться в повідомленні.

ALIPH Foundation – міжнародна організація, що базується в Швейцарії та спеціалізується на підтримці культурної спадщини в зонах конфліктів та криз. У межах своєї місії, ALIPH Foundation надає гранти на відновлення і збереження культурних пам'яток та архівів в умовах кризових ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: