Львівські хірурги пришили юнакові пальці, які йому відсікло

341860294_1211199509590606_4502187787983661801_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові хірурги успішно врятували пальці 21-річного Володимира, які йому відсікло через нещасний випадок на роботі.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова 19 квітня.

Там кажуть, що пацієнт працює вантажником в рідному місті Яворів, що на Львівщині. Якось через травму на роботі він вже втратив безіменний палець. Тоді медики не змогли врятувати фалангу. На цей раз вже повторний інцидент трапився коли хлопець розвантажував машину з величезними брусами. Шанс на вдале приживлення був невисокий - лише 40%. Бо пальці відсікло на рівні згину.

«Мить і колода вагою в 200 кг падає і притискає руку в рукавиці. Місцеві медики, коли побачили відсічені вказівний і середній пальці Володимира, то одразу перенаправили його до Львова. Бо знають, що в Лікарні Святого Пантелеймона успішно виконують операції з приживлення. Тут хлопцеві одразу зробили рентген та взялись за реплантацію пальців - 5 годин кропіткої роботи», —  розповіли у лікарні.

Увага! Фото, оприлюднене нижче, може вразити (18+)

Фото: Перше ТМО Львова

Реплантація – це повторне приєднання мікрохірургічним способом відсіченої кінцівки або її частини. Складність проведення такої операції у випадку Володимира в тому, що його пальці були відчленовані на рівні згину. А чим далі фаланга від кисті, тим більше дрібних судин - товщиною всього з людську волосину - і тим важче її приживити. Це вдається менш ніж у половині подібних випадків.

Уже минулого три місяці після операції. Пальці Володимира повноцінно функціонують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: