Що відомо про «візити путіна» на тимчасово окуповані території України

_129396110_3_n

Пропагандистські ЗМІ розповсюдили інформацію про візити путіна на окуповані території Херсонщини та Луганщини 17 квітня.

Аналіз відео, оприлюднених у ЗМІ, дає підстави вважати, що путін не відвідував 17 квітня Україну, ці кадри були зняті напередодні. Про це повідомляє Центр Стратегічних комунікацій.

«Новинні сюжети представляли цю подію як «візит на фронт», хоча встановлені місця перебування путіна в Україні далекі від фронту. Маніпуляції російських ЗМІ у цьому випадку зроблені для дезінформації авдиторії, щоб приховати місце перебування путіна в конкретному місці у конкретний час», — йдеться у повідомленні.

За даними Центру журналістських розслідувань, російський диктатор відвідав штаб російського угрупування військ «Днепр», розгорнутий на Арабатській Стрілці в тимчасово окупованій Херсонській області. Як видно з відео телеканалу Міноборони рф, штаб «Днепр» розташований у вкраденій російськими загарбниками базі відпочинку «Бригантина» у селі Щасливцеве.

Як видно на опублікованому відео, під час поїздки російського президента не супроводжували ні міністр оборони Сергій Шойгу, ні начальник Генштабу ЗС рф Валерій Герасимов.

"Російські агенції також не вказують точну дату цієї поїздки Путіна. Однак є підстави вважати, що вона відбулась напередодні Великодня. На відео, змонтованому з великим розсинхроном звуку і зображення, за кадром чути голос Путіна, який, представляючи подарунок – копію ікони, що належала міністру оборони Російської імперії, каже: «Вот скоро у нас Пасха будет, да?»", - йдеться у розслідуванні.

путін вдає з себе хороброго лідера, а насправді боїться реально наблизитись до зони бойових дій. Навіть далекі від фронту візити російських чиновників в Україну без запрошень і дозволів є незаконними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: