У Рава-Руській будуватимуть нову об'їзну дорогу

ремонт дороги
ілюстративне фото

Цієї весни завершать проєктну документацію щодо будівництва об'їзної дороги у Рава-Руській, повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Також у відомстві додали, що підписали 19 квітня відповідний меморандум про співпрацю між ЛОВА, міськрадою Рава-Руської та Службою відновлення та розвитку інфраструктури у області.

Автомобільна дорога М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська є однією з найважливіших автотранспортних магістралей України, яка забезпечує транспортний зв’язок в напрямку «захід – схід» з виходом на міжнародні дороги М-06 Київ – Чоп та М-30 Стрий – Ізварине. Також вона сполучає Україну з Польщею через МАПП «Рава-Руська – Гребенне» та з портами Балтійського моря.

З огляду на блокування морських перевезень в час повномасштабної війни, логістика зосередилась на автомобільних дорогах, транспортний потік суттєво збільшився, тому виникла гостра необхідність у розширенні дороги Тернопіль – Львів – Рава-Руська. Окрім цього, через збільшення автоперевезень на ділянці під’їзду до пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне» утворюються черги великовагового автотранспорту довжиною до 15 – 20 км. 

Ця дорога має параметри ІІ категорії з двома смугами руху,  окрім ділянки безпосереднього під’їзду до митниці довжиною 1,1 км з параметрами І-б категорії, стоянка важкого автотранспорту здійснюється на правій смузі проїзної частини за напрямком до кордону, що суттєво ускладнює двосторонній рух по іншій смузі, погіршує безпеку руху, а інколи призводить до фактичного блокування руху автотранспорту. 

Торік там вдалося побудувати майданчик для відстою великовагового транспорту на узбіччі автомобільної дороги, однак це не вирішує проблеми в повному об’ємі.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує надати фінансування для капітального ремонту цієї ділянки. Тому, Львівська ОВА, Рава-Руська міська рада і Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області уклали меморандум про співпрацю у цьому напрямку. 

Планують:

  • влаштувати додаткову смугу руху із зміною напрямків поза межами населених пунктів;
  • в межах населених пунктів влаштувати дощову каналізацію, тротуари, освітлення, зупинки громадського транспорту;
  • устелити нове асфальтобетонне покриття з попереднім укріпленням основи;
  • облаштувати узбіччя;
  • провести ремонт усіх штучних споруд;
  • провести заходи для організації дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: