У туристичних крамницях Європи продають мапи, де український Крим позначений як частина рф

173840-1_large
Зображення ілюстративне. Джерело: osce.usmission.gov/

Українець Микола Голубей, який нині мешкає у Німеччині, дослідив, що у низці туристичних крамниць продають мапи, де Крим, який анексувала рф, позначають як територію країни-агресорки.

Про це повідомляє Світовий конгрес українців.

«Некоректні зображення містять ледь не всі види мап: від дитячих розважальних – до точних карт для професіоналів, від настінних декоративних – до дорожніх путівників. Крим, Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області зображуються, частково або повністю, частиною рф або як «спірна територія», — йдеться в повідомленні.

Регіональний віцепрезидент СКУ Павло Садоха для Центру стратегічних комунікацій та інформаційної політики каже, що у березні нинішнього року, під час з’їзду союзу промисловців і підприємців рф путін заявив, що «росія має багато друзів у західних країнах». Напевне, він мав на увазі не тільки економічні зв’язки.

«Спільними зусиллями МЗС та українських громадських організацій в країнах ЄС, у тому числі членів СКУ, вдається виправляти такі «помилки», через офіційні звернення до відповідних міністерств чи приватних інституцій», — прокоментував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: