Фото українського репортера з облоги Маріуполя стало переможцем премії World Press Photo

жжж
фото: 9 березня 2022 року, AP Photo / Evgeniy Maloletka

Фото пораненої вагітної жінки, яку виносять з розбомбленого пологового будинку в Маріуполі, стало одним з чотирьох «глобальних переможців» премії.

Про це повідомляє Associated Press.

Найавторитетнішу премію для фотожурналістів - World Press Photo 2023 здобув український фотограф Євген Малолєтка. Його знімок з розбомбленого росіянами пологового будинку Маріуполя журі визнало Фотографією року.

Ця робота демонструє, як 32-річну поранену вагітну жінку Ірину Калініну виносять з пологового будинку, який постраждав під час російського авіаудару в Маріуполі. Її дитина народилася мертвою, а через півгодини після пологів померла і Ірина.

Крім того, до категорії «Глобальні переможці» потрапили ще три роботи, зокрема фотографія «Ціна миру в Афганістані» Медса Нісена та  фото, присвячене проблемі питної води у країнах Центральної Азії, фотографині Ануш Бабаджан.

Довідка

World Press Photo — один з найпрестижніших міжнародних конкурсів фотографів, заснований 1955 року. Цього року члени журі розглянули 60 тисяч фоторобіт від 3752 фотографів зі 127 країн. З них обрали 24 переможців, які походять із різних регіонів і висвітлюють сюжети з фронтів війни, питання культури, ідентичності, міграції, пам’ять про втрачене минуле й уривки ближнього та далекого майбутнього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: