На Луганщині викрили керівництво гумцентрів «єдіной росії»

затриманий
ілюстративне фото

Чотирьом зрадникам із тимчасово окупованої Луганської області, котрі керували гуманітарними центрами «Єдіной росії» повідомили про підозру у пособництві країні-агресорці.

Про це заявили у Офісі Генпрокурора України 20 квітня.

Там кажуть, що після окупації росіянами території Луганщини загарбники почали відкривати так звані «гуманітарні центри» від політичної партії «Єдіна росія».

️Місцеві жителі з активною проросійською позицією обійняли керівні посади в таких «гумцентрах» у Лисичанську, Привіллі та Новодружеську Сєвєродонецького району.

️Підозрювані надають матеріально-технічну допомогу загарбницьким угрупованням збройних сил рф. Це відбувається під виглядом забезпечення російською «гуманітаркою» постраждалих жителів.

️У пропагандистських медіа вони систематично заявляють про всебічну підтримку рф. До роботи гуманітарних осередків залучають волонтерів серед місцевого населення.

️Пособники ворога активно популяризують діяльність партії та окупаційної влади. У так званих «гумцентрах» активно розповсюджують російська пропаганда, роздають партійні газети та агітують за підтримку дій держави-агресора.

️Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантів у розшук та обрання запобіжного заходу, додають прокурори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: