Ще одного російського солдата судитимуть за звірства на Київщині

ь

Військовий рф розстріляв автівки з цивільними, які намагалися евакуюватися.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Правоохоронці висунули звинувачення армійцю рф за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаним з умисним вбивством та інших порушень законів та звичаїв війни. Розслідуванням встановлено, що 5 березня 2022 року російські військові 173-го окремого розвідувального батальйону та 137-го гвардійського парашутно-десантного полку захопили будівлю в м. Ірпінь по вул. Федора Кричевського. Поряд з нею вони облаштували блокпост та перевіряли людей, які виїжджали з міста.

Захопивши об’єкти, окупанти встановили вогневий контроль над проїжджою частиною вул Олега Кошового. На той час це була єдина дорога, якою можна було евакуюватися на транспорті з міста.

Наступного дня, 6 березня 2022 року, о 07:30 цивільні жителі м. Ірпінь спробували евакуюватися з міста на власних автомобілях. Люди наклеїли на них написи «ДІТИ» та «ЕВАКУАЦІЯ», щоб позначити, що це саме цивільні транспортні засоби.

Колона рухалася по вулиці Незалежності та повернула на вулицю Олега Кошового у напрямку Житомирської траси. Коли автомобілі доїхали до ЖК «Кошовий» по них із гранатометів та стрілецької зброї відкрили вогонь російські військові. В результаті обстрілу шести автівок загинуло п’ять осіб та ще сім, у тому числі малолітня дитина, отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після розстрілу автомобілів рядовий десантник разом з іншими окупантами позбавили волі цивільних громадян, які вцілили, та поранених, які могли самостійно пересуватися. Вони відвели їх у захоплений будинок, де незаконно утримували.

Обвинуваченого вдалося ідентифікувати за фотознімком, який він зробив на фотоапарат Polaroid та залишив у будинку біля місця розстрілу.

Слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: