Україна отримує ще 14 танків Leopard 2 від двох країн

Leopard1_cfb_borden_2
Фото: відкриті джерела

Данія спільно із Нідерландами у межах спільного проєкту подарують Україні 14 танків Leopard 2.

Про це заявили міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен і виконувач обовʼязків міністра оборони Трольс Лунд Поульсен після засідання Ради закордонних справ, цитує DR.DK.

Зі слів першого, Україні нині потрібна будь-яка підтримка Заходу. 14 танків стануть доповненням до пожертвування близько 100 танків Leopard 1, які уряд Данії вже зголосився передати.

«Відтепер і до кінця 2023 року ми побачимо, що принаймні 80 танків Leopard 1 потраплять до України та можуть допомогти підтримати боротьбу за свободу», — сказав Поульсен.

Очікується, що танки Leopard 2 можуть бути передані на початку 2024 року, сказав виконувач обовʼязків міністра оборони.

Леопарди для України

Нагадаємо, 25 січня Федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення надати Збройним силам України основні бойові танки Leopard 2.

В уряді країни заявили, що хочуть швидко зібрати для України два танкові батальйони з Leopard 2. Насамперед йдеться про 14 танків зі складів Бундесверу.

Інші європейські партнери також передадуть танки Leopard-2. Німеччина видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, які хочуть швидко доставити танки Leopard 2 зі своїх складів в Україну.

Читайте такожЯк українські воїни стріляють із Leopard (відео)

14 квітня Канада передала 8 Leopard 2. Вони тоді прибули до Польщі. У січні країна пообіцяла українській армії чотири танки Leopard. У лютому прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив про рішення передати Україні ще чотири танки Leopard 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: