На «Рамштайні» розглядатимуть три важливі питання, які стосуються України, — глава Пентагону

тт

На засіданні Контактної групи з питань оборони України, що проходить 21 квітня на американській військовій базі в німецькому місті Рамштайн, учасники обговорюватимуть три основні питання – ППО, боєприпаси та засоби підтримки для України.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін на відкритті у п'ятницю, цитує пресслужба Пентагону.

З його слів, Україна терміново потребує нашої допомоги, щоб захистити своїх громадян, інфраструктуру та війська від ракетної загрози рф.

Остін каже, що вже понад рік українські захисники не лише захищають свою державу та своїх співгромадян, а й стоять на захисті основного  принципу, згідно з яким автократи не можуть просто атакувати своїх менших сусідів.

«Я також з нетерпінням чекаю оновлену інформацію від генерала Агуто, нашого командувача Групи сприяння безпеці в Україні, щодо нашої роботи з розбудови бойової потужності бронетанкової техніки України. І ми також почуємо оновлену інформацію про наш прогрес у довгостроковій перспективі підтримки українського обладнання», — додав міністр оборони США.

Каже, що впродовж року, поки триває повномашстабна збройна агресія росії проти України, учасники Контактної групи надали Україні безпекову допомогу на суму понад 55 мільярдів доларів, а за останні кілька місяців надали обладнання та провели навчання для підтримки ще дев’яти бронетанкових бригад для України. Це вже зміцнило позиції України на полі бою.

Що ще відомо?

У п'ятницю, 21 квітня, відбувається одинадцяте засідання Контактної групи з питань оборони України у Рамштайні. Під час першого від початку повнамашстабного вторгнення росії в Україну візиту до Києва президент України Володимир Зеленський обговорив із генсеком НАТО важливі питання:

  • зустріч партнерів України у форматі «Рамштайн» 21 квітня;
  • стимулювання собзників щодо постачання деяких видів зброї;
  • підготовка до Вільнюського саміту НАТО в липні;
  • гарантії безпеки для України на шляху до Альянсу.

За даними американських ЗМІ, під час 11-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» Україна проситиме в союзників про термінові поставки ракет «земля-повітря», побоюючись гострого дефіциту, про яких напередодні заявляли у Повітряних силах ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: