Цього року у Львові відреставрували вже десять історичних брам

3413418066309005750563053272384693344057759n-82c57f39
Фото: Бюро спадщини

У центрі Львова відновили ще одну історичну браму, повідомили у Бюро спадщини.

Так, у будинкові № 23 на вул. Вишенського, відреставрували дерев’яну браму. Роботи тривали близько 3 місяців. Це вже 10-та брама, яку цьогоріч відновили у місті.

«Ми вирівняли деформовану конструкцію дверей, зробили вставки в місцях, де дерев’яне полотно було пошкоджене, відтворили втрачені елементи та замінили засклення. Тут збереглась дуже красива кована решітка, ми її зачистили від старої фарби та пофарбували», — розповів представник підрядної організації, яка проводила роботи, Ярослав Пащак.

Особливістю цієї вулиці є те, що на багатьох вхідних дверях будинків є отвір поштової скриньки. У цій брамі сама накладка на отвір була втрачена. Тому фахівці встановили нову латунну накладку зі скринькою для кореспонденції.

«Це ще один успішний приклад збереження елементів культурної спадщини міста спільно з мешканцями. Загальна вартість реставраційних робіт склала близько 70 000 грн. З цієї суми місто оплатило 48 813 грн, а решту – мешканці», - розповів директор ЛКП «Бюро спадщини Павло Богайчик.

Реставрація дверей у Львові

Торік в історичній частині міста, у співпраці з мешканцями, відреставрували 29 брам. Згідно із програмою, співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках, при реставрації брам 70% вартості робіт фінансується з міського бюджету, а 30% – сплачують мешканці. А нинішнього року вдалось відновити десять брам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: