У Львові ліквідують ще один самобуд

34128166459800612254244042483756653142785130n1-0d6faceb
Фото: ЛМР

На львівській вулиці Уманській унеможливили самовільне будівництво житлового будинку, повідомили у мерії 21 квітні.

У відомстві розповіли, що підготовчі роботи обслуговуючий кооператив розпочав ще 2017 року. Численні перевірки міської Інспекції ДАБК, приписи і штрафи за правопорушення у сфері містобудівної діяльності не дали результату. Тому справу передали до суду, який і постановив демонтувати незаконно зведені конструктивні елементи.

Зі слів заступника міського голови із містобудування Любомира Зубача, 2017 року обслуговуючий кооператив «Престиж Умань» звернувся в Інспекцію з повідомленням про початок виконання підготовчих робіт на об’єкт «Багатоквартирний житловий будинок на вул. Уманська, 4 у м. Львові». Фахівці Інспекції ДАБК перевірили достовірність даних, зазначених у повідомленні, виїхали на місце будівництва і виявили розпочаті будівельні роботи. Їх проводили без дозвільного документа, який дає право на виконання таких робіт.

«Та керівництво кооперативу такі «нюанси» не стримали – будова стартувала. Відтоді інспекція ДАБК неодноразово виїжджала на об’єкт. Було складено низку актів перевірок, які свідчили про те, що роботи тривають, - робітники влаштували армовані палі та вже почали заливати фундамент», — сказав чиновник.

Керівникові кооперативу видали п’ять приписів про зупинення підготовчих та будівельних робіт, складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, накладено штрафи. Усе це було проігноровано.

Інспекція ДАБК подала позовну заяву до суду. І Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав кооператив «Престиж Умань» власноруч розібрати самочинно збудовані конструкції. Оскільки у певний термін кооператив цього не зробив, учора, 20 квітня, ці конструктивні елементи демонтували працівники Шевченківського відділу виконавчої служби та міської інспекції ДАБК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: