У Львові запрацював фонтан, присвячений Героєві України «Да Вінчі»

image-49
Фото: ЛОДА

Цієї п'ятниці, 21 квітня, у Львові відкрили фонтан, який Героєві України Дмитру «Да Вінчі» Коцюбайлу та всім добровольцям російсько-української війни. Запрацював водограй на площі Галицькій.

Про це розповіли у пресслужбі обласної військової адміністрації.

Реконструкція площі Галицької та фонтану «Кульбаба» тривала з 2019 року. Для повноцінної роботи фонтану сформували чашу, під'єднали воду та встановили освітлення. Зараз тут вода струменіє до середини своєрідною квіткою. У вечірній час працюватиме підсвітка. Чашу фонтана виготовили із кортенівської сталі – «живого» металу, що поступово змінює свій колір під впливом природних явищ.

На урочисте відкриття прийшли представники місцевої та обласної влади, громадськість, а також керівниця медичної служби «УЛЬФ» 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» та наречена захисника Аліна Михайлова. Дівчина висадила поблизу фонтану каштан – як символ пам’яті про «Да Вінчі».

Хто такий Да Вінчі?

Військовий Дмитро Коцюбайло, відомий як «Да Вінчі», загинув 7 березня у бою під Бахмутом. Йому було 27 років.

Коцюбайло був добровольцем 2014 року, коли росія вторгнулася в Україну. Був учасником Революції гідності

Тоді Дмитру було лише 18 років. Однак він став командиром взводу добровольців та пізніше — роти. 2014 році отримав важке поранення у Донецькій області, але після одужання повернувся на фронт.

2017 року «Да Вінчі» отримав орден «Народний Герой України», 2021-го — звання Герой України. Він став першим добровольцем, якому присвоїли це звання прижиттєво.

Читайте також: Усі ми — Україна, або Добробати, створені у відповідь російському вторгненню

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: