Країни G7 розглядають практично повну заборону експорту товарів до росії

G7 summit or meeting concept. Row from flags of members of G7 group of seven and list of countries,
Фото: GETTY IMAGES

Країни Великої сімки розглядають можливість заборони майже всього експорту до росії в рамках нового пакету санкцій проти москви за її повномасштабне вторгнення в Україну

Про це пише Kyodo.

Японія збирається прийняти саміт G-7 у травні в Хіросімі, що на заході Японії, де будуть обговорюватися заходи щодо розширення підтримки України та посилення санкцій проти росії.

Країни Великої сімки вже припинили експорт до росії широкого асортименту товарів, включаючи продукцію, яка може використовуватися у військових цілях, і предмети розкоші. Але останній план може розширити торгове ембарго на вживані автомобілі, шини, косметичні товари та одяг.

У саміті 19-21 травня візьмуть участь лідери Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та США, а також Європейського Союзу.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда запросив президента України Володимира Зеленського приєднатися до онлайн-зустрічі.

У кремлі стверджують, що запровадження повної заборони на експорт товарів до росії, яка обговорюється країнами "Великої сімки", наблизить світову економічну кризу.

Про це заявив речник президента РФ путіна дмітрій пєсков, пише "Коммерсантъ".

Пєсков стверджує, що всі санкції негативно позначаються на світовій економіці.

При цьому, стверджує речник російського диктатора, росія "продовжує розвиватися незважаючи на помисли супротивників".

"Виходимо з того, що в будь-якому разі і нинішні санкції, які запроваджено проти нашої країни, і нові додаткові кроки, про які, можливо, думають зараз у Брюсселі та у Вашингтоні, вони, звісно, битимуть і по світовій економіці. Тому це може лише призвести до наростання тенденцій до всесвітньої економічної кризи", - заявив пєсков.

За його словами, російська сторона "найретельнішим чином" стежить за санкціями, які можуть запроваджувати США і країни ЄС.

"Водночас не потрібно забувати, що жодна країна у світі ніколи не стикалася з таким обсягом санкцій, як ми. Тому адаптуємося, розвиваємося, займаємося перспективними планами розвитку і враховуємо ті небезпеки, які криються за такими помислами наших супротивників", - стверджує він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: