Перша леді Польщі відвідала Львівщину

1
Фото: ЛОДА

Агата Корнгаузер-Дуда завітала у два навчальних заклади Львівської області

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

З офіційним візитом на Львівщині перебуває Перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда. 21 квітня вона разом з очільником Львівської ОВА Максимом Козицьким відвідала Мостиський ліцей №3 імені Святої Королеви Ядвіги. Там діти навчаються як і українською, так і польською мовами. 

«Дуже тішить факт того, що вчителі школи справді прагнуть зацікавити учнів, поділитись знаннями і досвідом. Керівництво закладу дуже відповідально займається вихованням дітей, прищеплює їм найкращі риси. Знаю, що двоє ваших випускників зараз боронять Україну на фронті. Ризикуючи життям, захищають небо над нашими головами. Дякую їм за це! Від початку повномасштабного вторгнення Польща усіма можливими способами намагається допомогти кожному українцю, який потрапив в біду. Допоки триває ваша боротьба, доти ми будемо вас підтримувати. Адже кожен може зробити свій вклад у перемогу, спільними зусиллями ми побудуємо вільне та цивілізоване суспільство», – зазначила Агата Корнгаузер-Дуда. 

Перша леді Польщі завітала на відкритий урок польської мови та літератури, оглянула навчальний заклад, поспілкувалася із вчителями та учнями, а також передала їм подарунки і навчальні книги. Окрім цього, для гостей виступив шкільних хор «Мостиські соловейки». 

«У наших дітей, на жаль, відібрали один з найбільш щасливих та безтурботних періодів – дитинство. Тепер їм доводиться стикатись із жахами війни – сиренами, обстрілами, смертю рідних та близьких. Абсолютно несправедлива і невиправдана війна забрала життя багатьох маленьких українців, забрала життя тисяч наших людей. Ми завжди будемо пам’ятати про те, наскільки багато робить польська сторона в цей непростий час. Ви прихистили тих дітей, які тікали від війни, подарували їм дім і віру в майбутнє», – наголосив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Разом із Першою леді Львівську область відвідали Державний секретар канцелярії Президента Республіки Польща Анджей Дара, Генеральний директор зовнішньополітичної служби МЗС Республіки Польща Мацей Красінскі, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща при Святому Престолі (Ватикані) Адам Кв’ятковскі. Міжнародна делегація також оглянула ще одну школу у Мостиськах – Стрілецький заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, супроводжувала їх Генеральний консул РП у Львові Еліза Двонкєвіч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: