Львівщина: головні події за добу

photo_2023-04-23_11-11-53
Фото: Телеграм Козицького

Доба у Львівській області минула без тривог

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як розповів голова ОВА, британські аграрії передали 24 Королівській бригаді ще 24 пікапи. Їх завантажили необхідними речами для захисників і людей, які живуть у прифронтовій зоні.

За три поїздки вони привезли для ЗСУ майже 70 машин. Свою акцію фермери називають Pickups for Peace («Пікапи для миру»), а машини переважно віддають власні, а не купують. Ініціативу започаткував британський фермер Марк Лерд, який із 2014 року допомагає Україні. Його підтримали десятки колег зі Сполученого Королівства.

До дітей з Яворівської громади завітав Джон Бакленд із Західної Вірджинії, який уже 10 років носить костюм Бетмена в межах асоціації Heroes 4 Higher. Закордоний гість подарував малечі багато позитивних емоцій.

Від початку повномасштабної війни Джон Бакленд активно допомагає українським дітям. Відвідує школи, центри та заходи, де проводить мотиваційні зустрічі. Крім цього, підтримує воїнів, які повернулися з бойових завдань із пораненнями.

На Львівщині започаткували проєкт з горотерапії для українських захисників і захисниць та їхніх сімей.

Metta, NGO за підтримки U.S. Forest Service допоможуть відновитися учасникам бойових дій за допомогою походів у гори. Планують 1-2 денні виїзди.

Участь безкоштовна, харчуванням та транспортом забезпечують. Також є супровід інструктора програми та психолога. Більше інформації у телеграм-каналі, який Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА створив, щоб інформувати ветеранів, членів їхніх сімей, учасників російсько-української війни зі Львівщини про новини у ветеранській сфері: https://bit.ly/3LoleFS

Superhumans Center, клініка на Львівщині, де безкоштовно лікують всіх, хто постраждав через війну, відкрила збір на протези для пацієнтів. Як наголосила СЕО медзакладу Ольга Руднєва, роблять це, щоб дати змогу кожному українцю долучитися до повернення наших військових та цивільних до активного життя. Щоб зустрічаючи людину з протезом, кожен українець міг сказати: «в цій залізній конструкції є частинка мене».

В банкоматах Привату, в розділі «добро» в додатку Privat24, в касі відділення та на сайті dobro.Privat.ua (http://dobro.privat.ua/) ви можете стати частиною не лише повернення українцям втрачених кінцівок. Ви можете стати частиною повернення сенсів, заради яких вони щоранку вдягають протези.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: