ЗСУ висадилися на лівому березі Херсонщини, – ISW

2242ae5-8a01289-e71da63-ccb2d5d-hersonska
Фото: WIKIMAPIA.ORG

Російські оглядачі надали достатньо геолокаційних кадрів і текстових звітів, щоб підтвердити, що українські сили зайняли позиції на східному (лівому березі) Херсонської області станом на 22 квітня

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні кадри, опубліковані російськими оглядачами 22 квітня, показують, що українські війська зайняли позиції на березі Дніпра на північ від Олешок (7 км на південний захід від Херсона) і просунулися до північної околиці населеного пункту на трасі E97, а також на захід від Дачі (10 км на південь від м. Херсона)" - йдеться у звіті. 

В ISW наголошують, що ці кадри також вказують на те, що російські війська можуть не контролювати острови в річках Кінка та Чайка менш ніж за півкілометра на північ від геолокованих українських позицій біля Антонівського мосту. 

Російські оглядачі заявили 20 і 22 квітня, що українські сили утримують позиції на східному березі Херсонської області протягом тижнів, встановлюють стабільні лінії постачання до цих позицій і регулярно здійснюють бойові вильоти в цьому районі, що вказує на відсутність російського контролю над цим районом. 

На карті бойових дій іншого оглядача стверджувалося, що станом на 22 квітня російські війська не контролюють деякі острови в дельті річки Дніпро на південний захід від міста Херсона, що свідчить про можливе українське просування на цих островах. 

Деякі "військкори" скаржилися, що повільна швидкість вогню російської артилерії через надмірну централізацію російського військового командування дозволила українським силам висадитися на східному березі. 

Можливо, російські сили віддають перевагу підтримці оборони в таких містах, як Олешки та Нова Каховка, залишаючи острови в дельті Дніпра без контролю. Ступінь і наміри цієї позиції України залишаються неясними, як і здатність і бажання України підтримувати стійкі позиції на цьому напрямку.

Читайте також: ЗСУ критично не вистачає контролю неба, щоб спинити росіян, – The Times

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: