Українські аграрії просять вжити заходів у відповідь на рішення країн ЄС щодо заборони імпорту агропродукції

ма

«Український клуб аграрного бізнесу» надіслав Міністерству економіки запит на початок розслідування та вжиття заходів у відповідь на дії низки країн ЄС, які заборонили імпорт української сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє УКАБ.

«Ми сподіваємося на вирішення ситуації з експортом аграрної продукції шляхом діалогу, проте вже більше тижня перемовини не дають очікуваного результату. Відповідно, Мінекономіки має розпочати розслідування і розглянути комісійно варіанти заходів у відповідь в разі неприпинення дискримінації української агропродукції», – прокоментував подачу скарги Роман Сластьон, генеральний директор УКАБ.

УКАБ нагадує, що законодавство передбачає можливість проведення відповідного розслідування з боку Мінекономіки. Матеріали такого розслідування має розглядати міжвідомча комісією з міжнародної торгівлі.

Нагадаємо, Польща, Угорщина, Болгарія та Словаччина заборонили імпорт на свою територію сільськогосподарської продукції, яка походить із території України або імпортується з неї. А ось Румунія вирішила поки не забороняти імпорт українського зерна та дочекатися заходів Єврокомісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: