Викрито колаборантів, які займались русифікацією захоплених шкіл у Маріуполі

ббб

СБУ викрила 11 освітян-колаборантів.

Про це повідомила СБУ.

Служба Безпеки України системно викриває колаборантів, що допомагають агресору запроваджувати російські програми «освіти» в тимчасово окупованих районах України. Відтак, у результаті комплексних заходів 11 педагогам повідомлено про підозру у добровільній співпраці з окупантами. Серед них – очільники захоплених українських шкіл та відділів освіти.

Так, на Донеччині ідентифіковано «директорку» одного із середніх навчальних закладів Новоазовського району. Вона закликала випускників вступати до російських вишів і в подальшому «присвятити себе» праці на користь країни-агресора.

Крім цього, у Маріуполі викрито колишню вчительку, яка після захоплення міста підтримала загарбників і запропонувала їм свою допомогу у поширенні кремлівського режиму. За це її призначили «заступником директора» школи № 26. Відомо, що одним з перших її рішень на «посаді» – знищення всіх українських підручників, що були у бібліотеці освітньої установи.

Також задокументовано злочинну діяльність очільниці створеного агресором «відділу освіти Маріуполя». За даними слідства, вона приймала «звіти» від керівників місцевих навчальних закладів щодо організації освітнього процесу за російськими «стандартами».

Слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: